طراحی روف گاردن

روف گاردن یا فضای سبز پشت بام در این روزها رواج زیادی پیدا کرده است. ساختمان‌های مختلفی را می‌توانید پیدا کنید که بر روی پشت بام خود فضای سبز دارند. فضای سبز بر روی پشت بام به هر صورتی که باشد به نام روف گاردن معروف است. این فضاهای سبز را می‌توان برای تمامی پشت بام و یا بخشی از آن اجرا کرد. گیاهان مورد استفاده در فضای سبز پشت بام مناسب با شرایط محیط انتخاب می‌شوند و برای انواع آب و هوا گیاهان مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. علاوه بر گیاهان روف گاردن‌ها به زیر سازی و محوطه سازی نیز نیاز دارند.

از چیزهایی که در محوطه سازی فضای سبز پشت بام مورد نیاز خواهد بود، صندلی برای نشتن، سقف و سایه‌بان است. برای این که افراد بتوانند از این محیط استفاده لازم را ببرند، باید جایی برای نشتن و استراحت وجود داشته باشد و بدون استفاده از یک سقف این کار ممکن نخواهد بود. شما می‌توانید با شرکت افزار تماس بگیرید تا کارشناسان باتجربه انواع سقف متحرک و موارد کاربرد آن را برای شما توضیح دهند. انواع مختلفی از سقف‌های متحرک وجود دارند که برای محیط‌های متفاوت مورد استفاده قرار می‌گیرند. کارشناسان شرکت افراز مناسب‌ترین نوع را با توجه به پشت بام خانه به شما پیشنهاد خواهند داد.

 

طراحی روف گاردن

مراحل مختلف طراحی روف گاردن

 

تمام گیاهانی که در حیاط کاشته می‌شوند در صورتی که ریشه‌های پیش رونده نداشته باشند را می‌توان بر روی پشت بام کاشت. در مرحله اول باید زیرسازی مناسب انجام شود تا از نفوذ رطوبت به بخش‌های زیرین جلوگیری شود. زیرسازی یکی از مهم‌ترین بخش‌های روف گاردن است که در صورتی که به خوبی انجام نشود باعث وارد آمدن خسارت‌های زیادی به ساختمان خواهد شد. زیرسازی باید به گونه‌ای باشد که در اثر عوامل مختلف مانند سرما، گرما و رطوبت بتواند مقاومت لازم در برابر نفوذ رطوبت به بخش‌های زیرین را داشته باشد.

مرحله بعد برای اجرای فضای سبز بر روی پشت بام، ریختن خاک و انجام و اجرای راه‌های عبوری است. از خاکی باید استفاده شود که برای گیاهان مناسب باشد و گیاهان بتوانند رشد خوبی داشته باشند. هر گیاهی به خاک مخصوص به خود نیاز دارد. به عنوان مثال برخی از آنها در خاک ماسه‌ای رشد بهتری دارند و برخی دیگر در خاکی که درصد بیشتری خاک رس دارد. باید به این نکته توجه کرد و در صورتی که قرار است در نقاط مختلف، گیاهان متفاوتی کاشته شود باید جاهای مختلف از خاک‌های متفاوت استفاده شود.

طراحی راه‌های عبور و جاهایی که برای استراحت در نظر گرفته شده نیز باید در مراحل اولیه اجرا شوند. در فضای سبز پشت بام جاهایی را هم برای نشتن افراد در نظر می‌گیرند و این مکان‌ها برای این که از آفتاب و باران در امان بمانند باید سقف مناسبی داشته باشند. انواع مختلف سقف را می‎توانید انتخاب کنید. سقف‌هایی را هم می‌توانید انتخاب کنید که قابلیت جمع شدن دارند، این نوع از پوشش متحرک را می‌توان به راحتی باز کرد. هر کدام از انواع سقف متحرک از مواد اولیه مختلفی ساخته شده‌اند و به راحتی با طراحی پشت بام و فضای سبز آن هماهنگ می‌شوند.

یک مرحله مهم در طراحی فضای سبز پشت بام، نورپردازی است. یک نورپردازی مناسب می‌تواند یک محیط دلپذیر را فراهم کرده و منظره زیبایی را ایجاد کند. انواع چراغ‌ها را می‌توان برای پشت بام استفاده کرد. البته استفاده از لامپ‌های کم مصرف و ال ای دی با داشتن مصرف برق کم می‌تواند از هزینه‌های برق مصرفی بکاهد.

مرحله بعد انتخاب و کاشت گیاهان است. هر گیاهی را می‌توان در پشت بام کاشت به شرطی که ریشه آنها با عمق کم خاک مشکلی نداشته باشند. گیاهانی را انتخاب کنید که مقاومت لازم را در برابر شرایط محیط داشته و بتوانند در تابستان و زمستان دوام بیاورند.